Herculesplein 2 - 3584 AA Utrecht

ALGEMEEN
Op een unieke locatie, direct aan de afrit van de oostelijke rondweg (Waterlinieweg) om de stad Utrecht ligt het moderne kantorencomplex “Galgenwaard”, bestaande uit de kantoorgebouwen “Galghenwert”, “DOS”, “Velox” en “Elinkwijk”.

Het ontwerp van het kantorencomplex “Galgenwaard”, gelegen aan de zuid-/oostzijde van Utrecht, is van de hand van architect Cees Dam. Karakteristiek aan zijn ontwerp is de spectaculaire hoogte van 80 meter van het hoofdgebouw “Galghenwert” en de drie aaneengesloten kantoorgebouwen, die uitzicht bieden over de Kromme Rijn. Bij elkaar bieden de vier gebouwen circa 30.000 m2 kantooroppervlak, geschikt voor kantoorgebruik in de brede zin van het woord.

Er zijn talloze redenen om voor dit kantorencomplex te kiezen. Eén van de belangrijkste is misschien wel de strategische ligging aan de oostelijke rondweg “de Waterlinieweg”. Alle in- en uitvalswegen zijn nabij en er is een perfecte verbinding met het openbaar vervoer. Een ander kenmerk van deze toplocatie is de verbintenis met het centrum van de stad, welke opvallend dichtbij is.

In het kantorencomplex “Galgenwaard” zijn reeds gerenommeerde bedrijven gehuisvest, waaronder Conclusion, Gilde Buy Out Partners, Altran en het Diakonessenhuis.

De centrale entree, welke de vier gebouwen met elkaar verbindt, is gerenoveerd tot een modern en hip entreegebied. Niet alleen zijn er op het bouwkundige vlak verbeteringen aangebracht en is de centrale entree vergroot met een nieuwe, bemande receptiebalie, er is ook een “V-point” koffiebar met zitplaatsen geopend. Bij de Belgische koffiebrander Vascobelo kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in alle soorten en smaken, frisdrank en natuurlijk een broodje, een croissant of een muffin.

Ook de exploitatie van het binnenkort te openen vergadercentrum met 3 tot 4 grote vergaderruimten wordt door Vascobelo ter hand genomen. Door middel van panelenwanden wordt het zelfs mogelijk om hier congressen te organiseren.
Via Max conciërge kunnen de huurders diensten afnemen, zoals stomerij, fietsreparatie, auto wassen en in de nabije toekomst ook ‘well-being’ service zoals yoga, stoelmassage of pilates.

De huurders van het Galgenwaard complex worden zo veel mogelijk ontzorgd zodat zij zich volledig kunnen richten op hun core business.

Rondom het Stadion Galgenwaard is er circa 25.000 m2 aan commerciële voorzieningen, 40.000 m2 kantoorruimte, 1.300 ondergrondse parkeerplaatsen en 74 appartementen. Het Stadion Galgenwaard beschikt over circa 24.400 zitplaatsen. Bij de hoofdtribune aan de noordzijde zijn 44 skyboxen en circa 2.000 business seats. Aan de noordzijde zijn onder andere de voetbalclub FC Utrecht, Autorijschool Bruinsma en een brasserie gevestigd.

Aan de zuidzijde is het Sportcentrum Galgenwaard gerealiseerd. Hierin zijn een indooratletiekhal en sporthallen ondergebracht, geschikt voor onder andere top- en breedtesport en sportverenigingen. In het Stadion bevinden zich tevens twee fitnesscentra, Basic Fit en Fitter.club.

Aan de westzijde bevinden zich voorts vestingen van Basic Fit, Symphony Groep, Sushi Today en een gezondheidscentrum met onder meer een apotheek, fysiotherapie en een tandarts.

Aan de zuidzijde bevindt zich de parkeergarage Q-Park ‘Galgenwaard’ ten behoeve van 1.300 auto’s, welke direct verbonden is met het kantorencomplex. Aan de oostzijde bevindt zich de woontoren ‘Apollo Residence’ (65 meter hoog) met bijzondere architectuur van Cees Dam. Deze omvat 70 penthouses en appartementen met een fenomenaal uitzicht over Utrecht Stad en de directe omgeving.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer:
Het complex is goed bereikbaar met eigen vervoer en is gelegen op korte afstand van de rijkswegen A27, A28 en A12.

Openbaar vervoer:
Onmiddellijk gelegen aan de bushalte waar verschillende buslijnen in directe verbinding staan met het Centraal Station Utrecht (reistijd circa 10 minuten). Voorts is op korte afstand een sneltramhalte van de Uithofijn.

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur beschikbaar is circa 3.292 m2 v.v.o. kantoorruimte, als volgt verdeeld:

Kantoorgebouw “Galghenwert” (gebouw A)
Verdieping Metrage Beschikbaar
2e verdieping circa 361 m2 v.vo. per 1-3-‘20
2e verdieping circa 365 m2 v.vo. per 1-11-‘20
5e verdieping circa 750 m2 v.vo. per 1-9-‘20
6e verdieping circa 750 m2 v.vo. per 1-9-‘20
8e verdieping circa 229 m2 v.v.o. per direct

Kantoorgebouw “Velox” (gebouw C)
Verdieping Metrage Beschikbaar
4e verdieping ca. 837 m2 v.v.o. per direct

Genoemde metrages zijn inclusief een aandeel in de algemene ruimte van het kantoorgebouw.

Voornoemde metrages gemeten conform NEN 2580 door AeQO Property Support d.d. 11 maart 2013.

PARKEERGELEGENHEID
Parkeren kan op basis van een parkeernorm van 1:1.

In de bij het kantorencomplex “Galgenwaard” behorende ondergelegen parkeergarage Q-Park Galgenwaard zijn parkeerplaatsen beschikbaar op basis van een parkeernorm van 1:52, huurprijs € 1.644,50 (prijspeil 2020) te vermeerderen met omzetbelasting.

Daarnaast kunnen extra parkeerplaatsen worden gehuurd in de Q-Park parkeergarage ‘Galgenwaard’, waarvoor de abonnementen voor de parkeerplaatsen zelfstandig zijn aan te huren bij Q-Park, de exploitant (www.q-park.nl).

ENERGIELABEL
Gebouw Energielabel
A- Galghenwert Energielabel A 1,01
B- Velox Energielabel B 1,12
C- DOS Energielabel B 1,11
D- Elinkwijk Energielabel C 1,22

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt opgeleverd in de huidige staat, inclusief onder andere:

Algemeen:
• representatieve centrale entree voorzien van bemande receptie;
• naamsaanduiding in centrale entree begane grond, voor rekening van huurder;
• verwarming door middel van luchtplafondunits, deels ondersteund door radiatoren;
• plintgoten ten behoeve van elektra, data en telefonie;
• deels te openen ramen;
• mechanische ventilatie met topkoeling;
• personenlift per gebouw;
• werkkast;
• brievenbus;
• brandslanghaspels;
• brandmeld- en ontruimingsinstallatie;
• glasvezel, aansluiting des huurders.

Algemeen hoogbouw:
• sanitaire groep per verdieping, bestaande uit een dubbele toiletgroep;
• sprinklerinstallatie;
• medegebruik 2 panorama liften en
2 personenliften;
• eigen ISRA-punt per halve verdieping.

Algemeen laagbouw:
• sanitaire groep per verdieping, bestaande uit een dubbele toiletgroep in algemene ruimten;
• rookmelders.

De kantoorruimten worden voorts opgeleverd inclusief:
• huidige systeemscheidingswanden, deels glas;
• verdiepingshoge toegangsdeuren;
• huidige vloerbedekking c.q. marmoleum;
• huidige systeemplafonds, in goede staat verkerend, voorzien van TL-inbouwverlichtings-armaturen;
• huidige pantry (indien aanwezig);
• driecompartiment plintgoten ten behoeve van elektra, data en telefonie;
• vitrage (indien aanwezig);
• videofooninstallatie met intercom en deur-ontgrendeling.

Een aantal kantoorunits is additioneel voorzien van een eigen alarminstallatie.

Afhankelijk van de kantoorunit zijn de kabelgoten voorzien van databekabeling CAT5E of CAT6.

De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatie voorzieningen zijn niet in de huurprijs begrepen en dienen door huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

Het onderhoud, vervanging en reparatie van de scheidingswanden en vloerbedekking zijn voor rekening en risico van de nieuwe huurder.

AANVAARDING
In overleg.

VOORWAARDEN EN CONDITIES

HUURPRIJS
Kantoorruimte:
€ 180,00 per m² per jaar.

Parkeerplaatsen:
Vanaf € 1.605,00 per parkeerplaats per jaar.

Genoemde bedragen te vermeerderen met omzet-belasting.

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is er van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met een aansluitende verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangs-datum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het consumenten-prijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

SERVICEKOSTEN
€ 42,50 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie, te vermeerderen met omzetbelasting.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie, model ROZ, of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

HUUROVEREENKOMST
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.