Museumlaan 2 - 3581 HK Utrecht

ALGEMEEN
de kantoorvilla “Het Hoogeland” aan de Museumlaan 2 te Utrecht ligt op een prachtige locatie in het Hogelandse Park in Utrecht-Oost en is één van de meest markante gebouwen van deze stad.
Het Hoogeland werd in 1824 als woonhuis gebouwd en kan terugzien op een interessante geschiedenis. Eind negentiende eeuw werd het pand vergroot en uitgebreid met de twee vleugels. Jarenlang was het als museum in gebruik. Ook werd het Hogelandse Park aangelegd.

Staatsbosbeheer gebruikte het gebouw van 1919 tot 1977 en zorgde ervoor dat rond 1932 de tweede verdieping werd gerealiseerd. Na 1977 heeft het huis een periode van leegstand gekend en sinds 1993 zijn er diverse (kleinere) bedrijven gehuisvest. Bij deze laatste invulling van de huisvesting is gekeken naar een leuke mix van mensen en capaciteiten. De filosofie hierbij is dat mensen die hier hun bedrijf uitoefenen dat in een goede sfeer kunnen doen en dat de randvoorwaarden dus niet gewoon goed moeten zijn, maar zeer goed.

De kantoorvilla is door eigenaresse ‘groen en gezond’ ingericht om de duurzaamheid van het pand en het welzijn van de werkzame personen te vergroten. De kantoorvilla “Het Hoogeland” is uitermate geschikt voor organisaties met aandacht voor het welzijn van de werknemers.

Op de begane grond van “Het Hoogeland” bevindt zich een receptiebalie. Op de derde verdieping bevindt zich een vergaderkamer voor gemeenschappelijk gebruik en een grote presentatie/lunchruimte.

BEREIKBAARHEID
eigen vervoer:
de Museumlaan is zeer goed bereikbaar met het eigen vervoer. De rijkswegen A12, A27 en A28 zijn via de Berekuil binnen 5 minuten rijden bereikbaar.

Openbaar vervoer:
ook per openbaar vervoer is de Museumlaan zeer goed bereikbaar. De bushalte “Oorsprongpark” is op enkele minuten loopafstand gelegen. Vanaf deze bushalte rijden diverse stads- en streekbussen via een HOV-lijn onder meer rechtstreeks van en naar het Utrecht Centraal Station, Utrecht Science Park “de Uithof”, Bilthoven, De Meern, Vianen, Vleuten , Wageningen en Zeist.


BESCHIKBARE KAMERS
beschikbare ruimten in "Het Hoogeland":

Kamer V.V.O. m2 Beschikbaarheid Huurprijs
1.8 35,04 m2 1 juli 2019 € 979,80
1.10 46,47 m2 1 juli 2019 € 1.006,85
2.4 39,42 m2 1 juli 2019 € 823,05
2.5.C 45,04 m2 1 juli 2019 € 940,39

Huurprijzen per maand, inclusief het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

De bovenvermelde metrages zijn gemeten conform NEN2580 d.d. 24 mei 2005.

PARKEERGELEGENHEID:
er is in de buurt van “Het Hoogeland” ruim voldoende betaalde parkeergelegenheid. Het is mogelijk om bij het Parkeerbedrijf van de Gemeente Utrecht een parkeervergunning aan te vragen.

Prijspeil 2018: vanaf € 115,95 per kwartaal.

OPLEVERINGSNIVEAU
het object wordt opgeleverd in de huidige staat, inclusief onder andere:
• huidige vloerbedekking;
• huidige wanden;
• huidige vitrage (waar aanwezig);
• huidige plafonds voorzien van verlichtingsarmaturen en bewegingssensoren;
• huidige databekabeling;
• medegebruik gemeubileerde entree, vergaderruimte en presentatie/lunchruimte;
• medegebruik gemeenschappelijke ruimten (voorzien zijn van kunst);
• medegebruik van de recent gerenoveerde sanitaire groepen op de begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping.

HUURTERMIJN:
huurtermijnen mogelijk vanaf één jaar met verlengingsperioden.

HUUROPZEGTERMIJN:
6 (zes) maanden voor het einde van elke huurperiode.

AANVAARDING:
in overleg, doch spoedig.