Reykjavikplein 0ong - 3543 KA Utrecht

ALGEMEEN
Op een unieke zichtlocatie in Utrecht aan de rijksweg A2, wordt het nieuwbouw kantoorgebouw "HELIX" ontwikkeld. Het nieuw te bouwen gebouw, belendend aan het kantoorgebouw van Capgemini Nederland, is gelegen bij de Leidsche Rijn tunnel en direct naast het NS-station Leidsche Rijn. De bereikbaarheid met zowel het eigen als openbaar vervoer is derhalve uitstekend te noemen.

"HELIX" is onderdeel van het nieuwe stadscentrum “Leidsche Rijn Centrum”, dat in mei 2018 is geopend. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades is Leidsche Rijn Centrum het kloppende hart van Leidsche Rijn. Met leuke winkels, een hippe Foodmarkt (Jumbo XL), pick-up-points en gezellige pleinen met terrasjes, koffietentjes en restaurants. Een grote bioscoop, een bibliotheek en andere culturele voorzieningen zijn om de hoek van “HELIX” gelegen.

Bij het ontwerp van "HELIX" staat de gezondheid en het welzijn van mensen centraal en wordt een holistische benadering van gezondheid in een gebouwde omgeving toegepast volgens de WELL Building Standard.
WELL is een op prestaties gebaseerd systeem voor het meten, certificeren en bewaken van functies van de gebouwde omgeving die de gezondheid en het welzijn van de mens beïnvloeden, door lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest.

BEREIKBAARHEID
"HELIX" is gelegen op een eersteklas locatie in Utrecht, direct langs de rijksweg A2, op geringe afstand van de knooppunten Oudenrijn (A2/A12) en Lunetten (A12/A27). Het centrum van de stad (met onder meer Hoog Catharijne) en het Centraal Station Utrecht zijn eveneens op enkele autominuten afstand gelegen.

Ook per openbaar vervoer is de locatie uitstekend te bereiken. Door het NS-station Leidsche Rijn, welke voor de deur is gelegen, is de rest van Nederland uitstekend bereikbaar. Het Centraal Station Utrecht is in circa 5 minuten bereikbaar.

VLOEROPPERVLAK
Voor de verhuur is beschikbaar totaal circa 2.500 m2 v.v.o. verdeeld als volgt:

begane grond VERHUURD
1e verdieping VERHUURD
2e verdieping 1.500 m2 v.v.o.
3e verdieping 2.500 m2 v.v.o.
4e verdieping VERHUURD

Genoemde metrages zijn inclusief toedeling algemene en gemeenschappelijke ruimten (waaronder het bedrijfsrestaurant en de entree).

Deelverhuur is bespreekbaar vanaf circa 1.200 m2 v.v.o.

GEMEENSCHAPPELIJKE FACILITEITEN
Verhuurder gaat de begane grond inrichten ten behoeve van gemeenschappelijke vergaderfaciliteiten en een bedrijfsrestaurant. Deze m2's worden naar rato toebedeeld over alle ruimtes.

De kosten voor de gemeenschappelijke lunchfaciliteit zijn reeds in het metrage/de huur verdisconteerd. In aanvulling op deze kosten betalen huurders uitsluitend de kosten voor het daadwerkelijke gebruik van de lunch.

Om de medewerkers een korting te geven op de kosten voor eten en drinken, kan Huurder een aparte afspraak maken met de exploitant van de keuken. Verhuurder maakt geen deel uit van een overeenkomst tussen Huurder en de exploitant van de keuken.

BEMANDE RECEPTIEBALIE
Op de begane grond komt een algemene, bemande receptiebalie. Gedurende kantoortijden worden gasten van de huurder(s) opgevangen en doorverwezen door de receptioniste. De kosten voor de receptiefaciliteiten bedragen € 10,00 per m2 v.v.o. gehuurd vloeroppervlak per jaar te vermeerderen met omzetbelasting, en worden gelijktijdig met de servicekosten in rekening gebracht. Het voornoemde bedrag (prijspeil 2019) wordt jaarlijks geïndexeerd.

PARKEERGELEGENHEID
In de onder het kantoorgebouw gelegen parkeergarage zijn op basis van een parkeernorm van 1:67 parkeerplaatsen beschikbaar.

Additionele parkeergelegenheid in de omgeving
Het Leidsche Rijn Centrum heeft een openbare parkeergarage aan het Brusselsplein. De parkeergarage wordt door ALCOA geëxploiteerd. Momenteel zijn er bewoners- en winkeliers-abonnementen beschikbaar. De kantoorabonnemen-ten worden binnen enkele maanden uitgegeven. De winkeliersabonnementen, op basis van 24/7, kosten € 1.372,00 exclusief BTW per jaar. Deze parkeergarage is op circa 250 meter loopafstand gelegen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt in nieuwbouw casco staat opgeleverd.

De aansluiting en het verbruik van data- en tele-communicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs inbegrepen en dienen door Huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

Glasvezel
Het gebouw beschikt over glasvezelinternet. Huurder is zelfverantwoordelijk voor de aanvraag van een glasvezelverbinding bij een provider.

ENERGIELABEL
Het nieuw te bouwen kantoorgebouw "HELIX" wordt voorzien van minimaal Energielabel A.

DUURZAAMHEIDSLABEL
WELL silver core & shell

AANVAARDING
In overleg.

HUURPRIJS

Kantoorruimte:
€ 210,00 per m2 per jaar

Parkeerplaatsen:
op aanvraag

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
10 (tien) jaar met een aansluitende verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar.

Kortere huurtermijnen zijn bespreekbaar.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

SERVICEKOSTEN
€ 45,00 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie. Naast de leveringen en diensten voldoet Huurder aan Verhuurder een voorschot voor de kosten voor het individuele elektraverbruik van Huurder ten bedrage van € 13,50 per m2 v.v.o. per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.